CNTR-praktijk

Podo CNTR

Een Podoloog onderzoekt en behandelt problemen en afwijkingen die opduiken ter hoogte van de voet en hoger gelegen structuren of hun oorsprong vinden in de voet. Podologie focust zich op de voet, maar kijkt ook verder naar de enkels, knieën, heupen en de rug.

Doelgroep

Zowel kinderen, volwassenen als ouderen kunnen bij de Podoloog terecht met voet-, pijn- en bewegingsproblemen. Zolen kunnen corrigerend of ontlastend werken. Dit om bijvoorbeeld een foute anatomische stand te corrigeren of door druk te herverdelen en te optimaliseren.

Concreet analyseren Podologen de stap-of loopbeweging en ontwerpen ze Podologische zolen.

loper
loopband

Sporters

Ook (top)sporters kunnen terecht bij de Podoloog. Na een vragengesprek om zicht te krijgen op je (sport) gegevens worden er nog enkele functionele testen afgenomen. Door gebruik te maken van een 3D scanner wordt er een perfect 3D design van de voeten geüpload in het CAD zool programma. Daarnaast wordt de binnenmaat van de schoenen gemeten en met deze 2 parameters worden de 3D geprinte TPU of gefreesde EVA zolen van nul opgebouwd. Dit zorgt voor het persoonlijke design van de zool.

3D zolen

ONDERZOEK EN ANALYSE

TPU OF EVA ZOLEN

Mee te nemen tijdens een Podologisch onderzoek

  • Schoenen die je dagelijks draagt

  • Eventueel sportschoenen

  • Een short, jogging of broek die je tot aan de knie kan oprollen